Our new website is in the process of being translated. The relevant information is included here temporarily in Dutch. If you have any queries, kindly contact us by telephone (+31-20-6185795) or email (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.).

 

PLS werkt met een netwerk van professionele vertalers die native-speakers zijn van de doeltaal, grondige kennis hebben van het vakgebied waarop ze vertalen en die één of meerdere universitaire opleidingen hebben gevolgd. Ruime vertaalervaring en een opleiding in de taalkunde is een minimum eis voor de vertalers met wie wij werken. Veel van onze vertalers zijn gepromoveerd en hebben zich alle vaardigheden eigen gemaakt die nodig zijn voor het verrichten van gespecialiseerd vertaalwerk waar onderzoek voor nodig is, zoals naar de theoretische achtergronden van teksten, teminologie en ontwikkelingen op het betreffende vakgebied.

altDe vertaalactiviteiten staan onder leiding van onze senior vertaler en directeur, Robert Ensor.

Robert Ensor heeft Engelse letterkunde gestudeerd aan de University of Natal (Durban, Zuid-Afrika) waar hij de Master of Arts opleiding heeft voltooid. Daarna heeft de heer Ensor zijn doctoraal Engelse taal- en letterkunde behaald aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij vervolgens promoveerde op het gebied van de Engelse literatuurwetenschap. Daarna heeft de heer Ensor een Master of Business Administration opleiding voltooid aan de Britse Open University Business School.

De heer Ensor heeft Engelse taal- en letterkunde, waaronder het vak 'Vertalen' gedoceerd aan de Universiteit Utrecht (1986-1990), waarna hij werkzaam is geweest als docent Bedrijfscommunicatie Engels aan de Amsterdamse Academie voor Bank en Financiën (1990-1999). Sinds 1994 is de heer Ensor verbonden aan de Open University Business School als docent bedrijfsstrategie ten behoeve van de MBA opleiding. Daarnaast heeft de Ensor Engelse taalverwerving gedoceerd aan zowel de Universiteit van Amsterdam als het 'diplomatenklasje' van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

De heer Ensor heeft PLS Professional Language Services BV opgericht in 1988.